Gerrit Jan is 23 kilo afgevallen met Body Support

Hallo,

Mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Gerrit Jan Bergsma, 51 jaar en woonachtig hier in St Anne, projectleider van beroep en vader van 4 kinderen (J22, M19, J17, M15). Train bij de VV St Anne de MO-17 en ben nog zelf actief bezig bij de 35+ voetbal.

Toen ik in januari 2017 mijzelf in de spiegel zag werd ik daar niet vrolijk van, “buikje”, zeg maar gerust pens!. De weegschaal stond op dat moment op bijna 115kg!! Dit kan zo niet langer en dit wilde ik ook niet langer meer. Juist op dat moment stond er een advertentie in de Bildtse Post: Body Support bij Benefit. Ik ben toen met Rietje gaan praten of dit iets voor mij was? Al pratende kwamen we tot de conclusie dat mijn BMI veel te hoog lag, mijn visceraal vetpercentage schrikbarend hoog lag en dat mijn eetpatroon grotendeels de boosdoener hiervan was. Geen opbeurend verhaal al met al.

Ik ben toen op14 februari de uitdaging aangegaan om dit 10 weken vol te houden met als doel voor ogen richting de 95kg te willen gaan. Voor mijzelf had ik duidelijk gemaakt dat ik geen shakes of pillen wilde of andere supplementen. Body Support verzorgde een weekmenu, wekelijkse meting en bood de faciliteiten om daarnaast ook aan de spieren en conditie te gaan werken. Op de zondagmorgen in een ontspannende sfeer je oefeningen doen. Het is iedereen aan te raden.

Zelf ben ik daarnaast begonnen met wat meer te gaan hardlopen, rustig aan eerst 2 a 2,5 km maar naarmate het gewicht omlaag ging, gingen de km’s omhoog. Een van mijn doelen destijds was het lopen van de 10 km tijdens de Loop Leeuwarden en dat is gelukt (10 km in 52 minuten) een overwinning op jezelf. 

Als je iedere week de waarden de positieve kant op uit ziet gaan, zorgt dit voor een motiveringsboost om door te gaan. Ik heb daarom de eerste 10 weken verlengd met nog eens 10 weken. Na deze 20 weken hebben we wederom een gesprek gehad en besloten om elkaar wat meer los te laten.

Nu 10 maanden later gaat het nog steeds hartstikke goed. Het streven van de 95 kg is lang geleden reeds gehaald en ik “zweef” nu ergens rond de 92 kg (ongeveer 23 kg lichter! en ben van kledingmaat XXL naar L gegaan). Nadelig effect is wel dat je de gehele garderobe moet vernieuwen maar ach komt er ook eens wat nieuws in de kast.

Nu moeten jullie niet denken dat hij leeft als een monnik hoor, ik eet alles, drink alles maar ben mij er meer bewust van dat wanneer ik een avondje doorhaal daar iets tegenover moet staan qua eten en bewegen. De verleiding is soms groot om maar te blijven zitten in de bank maar de kunst is om dat dus niet te doen. Ik kan het jullie allemaal aanraden echt je voelt je een stuk beter, beter in je vel, meer energie, leniger, ga zo maar door.

Hier wil ik Rietje en haar team ontzettend voor bedanken en het heeft een ommezwaai veroorzaakt in mijn doen en laten. Het zal misschien niet voor iedereen dezelfde uitwerking hebben*  maar ik zeg probeer het!! Echt doen!

GerritJan_8600 SMALL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Benefit Fitness doet geen garanties tot een exact resultaat. Resultaten kunnen altijd variëren van persoon tot persoon.

 

Wil je met de kerst ook Benefit-proof eten dan hebben we hier een kerstrecept voor je:

Body-Support-Kerstmenu-2019_1