Sporter van de maand APRIL: Arie

Sporter van de maand april: Arie Rozendaal *

Sporter van de maand.

 

Het heeft de leiding van Benefit Lifestyle Club behaagd me tot sporter van de maand april te verklaren. Hiervan heb ik nog nooit gedroomd, en dan toch gebeurt het.

Deze maand word ik 69 jaar. Het grootste deel van mijn leven woonde ik in Amsterdam. Van beroep beeldend kunstenaar en part-time docent aan de Academie voor Beeldende Vorming daar. Ik heb een zoon en een dochter.Mijn vrouw bedacht dat het beter was buiten te gaan wonen en vond daar een geschikte locatie voor in de Westhoek op het moment dat ik stopte met werken. Dat betekende een heel pand renoveren, dus ook meer dan genoeg lichaamsbeweging. Aan sporten dacht ik verder niet.

Op een dag stond er in de Bildtse Post een advertentie voor een experiment. Heeft 1uur conditietraining in de week met een uitgekiend programma effect op de conditie? Dat zou na 1 of 2 maanden gemeten worden. De resultaten zouden verder bestudeerd worden aan een Duitse universiteit. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt, want een uur in de week conditietraining, daar moet iedereen om lachen. Dan kun je net zo goed niets doen krijg je dan te horen.

Bij de entree meting bleek ik een goede conditie te hebben, dus kon ik wel naar huis dacht ik, en doorgaan met renoveren. Maar een keer binnen gelokt ga je dan toch door, natuurlijk onder deskundige leiding, om iets met machines en bewegen op gang te zetten voor het experiment.

Eindelijk kwam de meting, het was minstens even spannend als wat voor examen dan ook. De uitslag kwam vrijwel meteen. Dat was toch wel even schrikken. Een conditieverbetering van 28 procent, in gemiddelde Nederlandse leeftijd uitgedrukt!

Ik heb me meteen ingeschreven. Dat was op 11-12-2014.

Het bevalt me nog steeds goed bij Benefit St.Anna. Een vriendelijke, niet-pretentieuze sfeer. Een mooie hoge ruimte met goed onderhouden machinerie. Zelfs het apparaat waar je met je benen kilo’s omhoog drukt piept en kreunt niet meer. Ook wordt goed opgelet of je de oefeningen wel goed blijft uitvoeren zodat je geen onnodige beschadigingen krijgt. En, wat ik heel prettig vind, je hoort meerdere talen om je heen.

Nu moet ik nog altijd uitpuffen na het sporten, in de komende jaren hoop ik te leren hoe je er energie van krijgt….

Groet, Arie Rozendaal.

COMPILATIE Arie SvdM APRIL 2018

 

 

 

 

* Benefit Fitness doet geen garanties tot een exact resultaat. Resultaten kunnen altijd variëren van persoon tot persoon.