Sporter van de maand FEBRUARI: Fransien Kuiken

Sporter van de maand februari: Fransien Kuiken *

In 1999 begon ik met hardlopen, drie keer in de week. Daar kreeg ik al snel lol in. Ik deed zaterdags regelmatig mee aan georganiseerde loopjes van 10km, 15 km, diverse halve marathons en twee keer de hele marathon van Rotterdam. Helaas gooide een fikse hernia in 2004 roet in het eten en lange afstanden zit er niet meer in. Het houdt nu wel op met zo’n 10 km. Gelukkig lukken langewandelafstanden wel en na diverse Slachte-marathons werd het tijd voor een nieuwe uitdaging: de Vierdaagse van Nijmegen. Dat gaat me goed af en is werkelijk 1 groot feest. Ik hoop dit jaar voor de tiende keer mee te doen.

 

Na de hernia operatie begon ik op therapeutische basis met fitnessen. Dat is niet mijn ding maar naast het hardlopen wou ik toch iets van krachttraining doen en koos voor Power bij Benefit Lifestyle Club. Omdat dit in groepsverband wordt gedaan vind ik het wel heel leuk. Dan speelt het sociale gebeuren ook een rol.

 

Een nadeel, of geluk haha, is dat ik zo veel soorten van sporten leuk vindt. Dus kwam steppen op dinsdagavond erbij. Na een proefles spinning volg ik deze les op vrijdagavond. De donderdagavond was nog onbezet en toen er een circuit-les opgestart werd was ik erbij. Door te weinig deelname verviel dit maar er kwam wat leuks voor in de plaats: fit en run: een combinatie van hardlopen en kracht-oefeningen, lekker in de buitenlucht.

 

Als ik niet hoef te werken volg ik op dinsdagmorgen de yogales. Daar moet ik nog wel aan wennen; sporten zonder te zweten maar het is goed om de spieren wat te rekken. Diverse groepen, diverse instructrices/instructeurs maar altijd enthousiaste lessen bij Benefit.

 

Veel sporten kan dus prima zonder dierlijke eiwitten zoals vlees en zuivel. Zes jaar geleden werd ik namelijk vegetariër en sinds februari 2014 eet ik zelfs plantaardig (veganistisch)!

 

 

Fransien Kuiken

 

 

 

IMG_4061

IMG_4066

 

 

 

* Benefit Fitness doet geen garanties tot een exact resultaat. Resultaten kunnen altijd variëren van persoon tot persoon.