Sporter van de maand

Sporter van de maand september: Ida *

Hoi,

Ik ben Ida, 39 jaar en woon in Oudebildtzijl.

Vorig jaar ben bij Benefit begonnen met PowerSlim.

Dit past goed bij mij want je hoeft geen honger te lijden en er zitten heerlijke recepten bij. Over het resultaat en de ondersteuning ben ik erg tevreden. In totaal ben ik 36 kilo afgevallen.

In januari heb ik mijzelf ertoe gezet om ook te gaan sporten. Eerst 1x in de week, maar nu probeer ik 3x per week te gaan, zo leuk vind ik het! In de groepslessen vind ik echt uitdaging, want ja…als de anderen niet opgeven dan doe ik dat (meestal) ook niet. Na de les nog een bakje koffie en gezellig zitten, dan weer hup naar huis om energiek de rest van de dag door te gaan.

Groetjes Ida

PHOTO-2018-08-25-10-25-26

 

* Benefit Fitness doet geen garanties tot een exact resultaat. Resultaten kunnen altijd variëren van persoon tot persoon.

Sporter van de maand MEI: Jeroen *

Mijn naam is Jeroen (46 jaar), geboren in Amsterdam en heb tot zeven jaar terug in Almere gewoond. Ik heb drie kinderen en mijn vriendin en ik wonen al zo’n zeven jaar samen in het Bildt, waarvan de laatste drie-en-een-half jaar in Westhoek.

 

Op mijn twintigste heb ik een paar jaar fanatiek getraind met een goede vriend van mij. Er werd echter bij die sportschool in Almere niet goed opgelet hoe we het deden, waardoor ik mijn toenmalige doel (spiergroei) niet haalde. Zes keer in de week drie uur per dag is een klein beetje overdreven.

 

De jaren daarna kreeg ik het druk met werken, waarbij ik de fitness aan de kant schoof. Dit was een domme beslissing, maar zoals veel mensen kreeg ik andere prioriteiten.

 

In 2008 kreeg ik een schub (MS aanval) op mijn werk en na enkele maanden diverse onderzoeken de diagnose. Mijn leven veranderde gigantisch en al snel werd ik 50% afgekeurd. Na een mislukt re-integratie traject en verdere achteruitgang werd ik volledig afgekeurd. Ik ben echter gaan zoeken naar alternatieven en vond al vrij snel dat MS vertraagd of zelfs stopgezet kon worden met een dieet (Best Bet Diët).

 

Door de jaren heb ik hier nog meer over uitgevonden en zag ook in dat sporten een vereiste is om het lichaam zo optimaal mogelijk te krijgen en houden. Nu sport ik al een aantal jaren drie maal per week bij Benefit en dat gaat geweldig. De sfeer is heel prettig en alle benodigdheden zijn aanwezig.

 

 

Met vriendelijke groet,

Jeroen

(sport sinds eind 2016 bij Benefit)

Collage Jeroen W

* Benefit Fitness doet geen garanties tot een exact resultaat. Resultaten kunnen altijd variëren van persoon tot persoon.

 

Sporter van de maand april: Arie Rozendaal *

Sporter van de maand.

 

Het heeft de leiding van Benefit Lifestyle Club behaagd me tot sporter van de maand april te verklaren. Hiervan heb ik nog nooit gedroomd, en dan toch gebeurt het.

Deze maand word ik 69 jaar. Het grootste deel van mijn leven woonde ik in Amsterdam. Van beroep beeldend kunstenaar en part-time docent aan de Academie voor Beeldende Vorming daar. Ik heb een zoon en een dochter.Mijn vrouw bedacht dat het beter was buiten te gaan wonen en vond daar een geschikte locatie voor in de Westhoek op het moment dat ik stopte met werken. Dat betekende een heel pand renoveren, dus ook meer dan genoeg lichaamsbeweging. Aan sporten dacht ik verder niet.

Op een dag stond er in de Bildtse Post een advertentie voor een experiment. Heeft 1uur conditietraining in de week met een uitgekiend programma effect op de conditie? Dat zou na 1 of 2 maanden gemeten worden. De resultaten zouden verder bestudeerd worden aan een Duitse universiteit. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt, want een uur in de week conditietraining, daar moet iedereen om lachen. Dan kun je net zo goed niets doen krijg je dan te horen.

Bij de entree meting bleek ik een goede conditie te hebben, dus kon ik wel naar huis dacht ik, en doorgaan met renoveren. Maar een keer binnen gelokt ga je dan toch door, natuurlijk onder deskundige leiding, om iets met machines en bewegen op gang te zetten voor het experiment.

Eindelijk kwam de meting, het was minstens even spannend als wat voor examen dan ook. De uitslag kwam vrijwel meteen. Dat was toch wel even schrikken. Een conditieverbetering van 28 procent, in gemiddelde Nederlandse leeftijd uitgedrukt!

Ik heb me meteen ingeschreven. Dat was op 11-12-2014.

Het bevalt me nog steeds goed bij Benefit St.Anna. Een vriendelijke, niet-pretentieuze sfeer. Een mooie hoge ruimte met goed onderhouden machinerie. Zelfs het apparaat waar je met je benen kilo’s omhoog drukt piept en kreunt niet meer. Ook wordt goed opgelet of je de oefeningen wel goed blijft uitvoeren zodat je geen onnodige beschadigingen krijgt. En, wat ik heel prettig vind, je hoort meerdere talen om je heen.

Nu moet ik nog altijd uitpuffen na het sporten, in de komende jaren hoop ik te leren hoe je er energie van krijgt….

Groet, Arie Rozendaal.

COMPILATIE Arie SvdM APRIL 2018

* Benefit Fitness doet geen garanties tot een exact resultaat. Resultaten kunnen altijd variëren van persoon tot persoon.

 

Sporter van de maand februari: Fransien Kuiken *

In 1999 begon ik met hardlopen, drie keer in de week. Daar kreeg ik al snel lol in. Ik deed zaterdags regelmatig mee aan georganiseerde loopjes van 10km, 15 km, diverse halve marathons en twee keer de hele marathon van Rotterdam. Helaas gooide een fikse hernia in 2004 roet in het eten en lange afstanden zit er niet meer in. Het houdt nu wel op met zo’n 10 km. Gelukkig lukken langewandelafstanden wel en na diverse Slachte-marathons werd het tijd voor een nieuwe uitdaging: de Vierdaagse van Nijmegen. Dat gaat me goed af en is werkelijk 1 groot feest. Ik hoop dit jaar voor de tiende keer mee te doen.

 

Na de hernia operatie begon ik op therapeutische basis met fitnessen. Dat is niet mijn ding maar naast het hardlopen wou ik toch iets van krachttraining doen en koos voor Power bij Benefit Lifestyle Club. Omdat dit in groepsverband wordt gedaan vind ik het wel heel leuk. Dan speelt het sociale gebeuren ook een rol.

 

Een nadeel, of geluk haha, is dat ik zo veel soorten van sporten leuk vindt. Dus kwam steppen op dinsdagavond erbij. Na een proefles spinning volg ik deze les op vrijdagavond. De donderdagavond was nog onbezet en toen er een circuit-les opgestart werd was ik erbij. Door te weinig deelname verviel dit maar er kwam wat leuks voor in de plaats: fit en run: een combinatie van hardlopen en kracht-oefeningen, lekker in de buitenlucht.

 

Als ik niet hoef te werken volg ik op dinsdagmorgen de yogales. Daar moet ik nog wel aan wennen; sporten zonder te zweten maar het is goed om de spieren wat te rekken. Diverse groepen, diverse instructrices/instructeurs maar altijd enthousiaste lessen bij Benefit.

 

Veel sporten kan dus prima zonder dierlijke eiwitten zoals vlees en zuivel. Zes jaar geleden werd ik namelijk vegetariër en sinds februari 2014 eet ik zelfs plantaardig (veganistisch)!

 

 

Fransien Kuiken

 

 

 

IMG_4061

 

Sporters van de maand januari 2018: Kim en Raoul *

Alleen filmsterren hebben personal trainers?

Nee hoor, ik ook!

Sinds begin juni vorig jaar volg ik een personal training. Op die manier weet ik zeker dat ik de oefening op de juiste manier doe. Zo krijg ik geen onnodige blessures en heeft de oefening het bedoelde effect. Maar die aandacht is wel wennen hoor. Wat doe je het vaak verkeerd!

Gelukkig heb ik door die persoonlijke aandacht ook een persoonlijk publiek met je eigen aanmoedigingen. En, als de oefening niet lukt, kan de training meteen aangepast worden. Het is een training op maat. Bovendien werk je aan je eigen doelen, dus aan je eigen resultaat. Echt het proberen waard!

Groetjes Kim

 

PS: Sinds eind juli vorig jaar doe ik de personal training samen met mijn man Raoul. Ja, want personal training in small group is ook mogelijk en bevalt ons zeer goed.

 

 

2017-12-08-PHOTO-00000233

 

***

2017

***

Compilatie 2017 12x sporter vd maand

 

Sporter van de maand december 2017: Ronald Boskma *

Leuk om eens sporter van de maand te zijn! Ik sport nu sinds de zomer 2015 bij Benefit, na begonnen te zijn tijdens de zomeractie. Hiervoor heb ik eigenlijk heel weinig gesport, vroeger even op voetbal en badminton gezeten, en op mijn 14e al eerder heel eventjes gesport bij Benefit.

Maar nu dus alweer meer dan 2 jaar continu bij Benefit. In het begin 2 a 3 keer per week, na een maand al snel 6 keer. Meestal doordeweeks elke avond en in het weekend een ochtend.

Dit bevalt me erg goed, en je zult me de komende tijd vast nog vaak genoeg op deze momenten tegenkomen bij Benefit!

Groet

Ronald Boskma

 

IMG_3741

 

 

 

 

* Benefit Fitness doet geen garanties tot een exact resultaat. Resultaten kunnen altijd variëren van persoon tot persoon.

 

Sporters van de maand november: de gebroeders Bijlsma *

 

De gebroeders Bijlsma sporters van de maand november 2017. Leuk om deze titel eens te krijgen. We zijn vanaf jongs af aan al bezig met het uitoefenen van verschillende sporten. Kaatsen, voetballen, vechtsporten, autosport en fitness. Alle drie zijn we begonnen met gymnastiek, kaatsen en voetbal. Al snel hadden Marten en Johannes daar genoeg van en zijn ze overgestapt op de autosport. Klaas ging door met voetbal en begon later bij Benefit met fitness en kickboksen. Helaas na een aantal knieblessures is ook hij gestopt met voetbal en kickboksen.

 

Na de knieblessures is hij verder gegaan met fitness om ervoor te zorgen dat de spieren in en rondom de knie sterk genoeg zijn om toekomstige blessures te voorkomen.

 

Een jaar geleden zijn Marten en Johannes weer fanatiek begonnen met fitness. De voornaamste reden om te starten met fitness was om een betere conditie te krijgen en zo lekkerder in je vel te zitten. We zijn nu twee tot vier avonden in de week met elkaar aan het fitnessen. Dit voldoet ons allemaal zeer goed. Er heerst een gezellige sfeer en dit vertaalt zich ook naar de omgang met elkaar in het dagelijkse leven. De band onderling is meestal goed geweest, maar sinds we niet meer met elkaar in één huis wonen is het gezamenlijk fitnessen een ideale manier gebleken om de band in stand te houden.

Groetjes van Johannes, Klaas en Marten Bijlsma

IMG_3613

 

 

 

 

* Benefit Fitness doet geen garanties tot een exact resultaat. Resultaten kunnen altijd variëren van persoon tot persoon.

 

Sporter van de maand oktober: Aafke Buursma *

Sporter van de maand, 2 jaar terug niet kunnen bedenken. Ik ben begonnen met een fitheidstest van het ‘Fit in 5 weken’ programma in 2015. En nu sport ik elke week met veel plezier bij Benefit. Vooral de Poweryoga, Circuit 50+ en Vitaal 50+ vind ik erg leuk. Maar ook het contact met andere sporters, voor of na de les, tijdens een bakkie thee maakt het sporten bij Benefit erg gezellig. En nu ben ik met Body Support 15 kilo afgevallen. Daar ben ik erg blij mee. Sowieso ben ik erg blij met de stap die ik 2 jaar terug gezet heb en het resultaat wat het mij gegeven heeft. Ik hoop nog op vele leuke sporturen bij Benefit Lifestyle Club.

Groetjes Aafke Buursma

 

***

Uit het gesprek met Aafke na overhandigen van het bloemetje en de cadeaubon bleek dat zij het Body Support traject niet als moeilijk heeft ervaren. Het is lekker eten, makkelijk klaar te maken en ook vegetarisch is 1 van de vele mogelijkheden. Ze ziet het niet als een dieet maar meer als een eetgewoonte c.q. levensstijl. Dit is de juiste instelling met de meeste kans op een goed en blijvend resultaat. Binnenkort start Aafke met de stabilisatiefase van Body Support waarin ze leert om haar behaalde resultaat vast te houden. Ik heb met Aafke afgesproken dat ik binnenkort 1 van haar favoriete Body Support recepten zal plaatsen op onze Facebook pagina, dus hou deze in de gaten.

Nogmaals: Gefeliciteerd Aafke met het mooie resultaat. Top gedaan.

Groetjes Het Benefit-Team

20171005_200712 - SMALL

* Benefit Fitness doet geen garanties tot een exact resultaat. Resultaten kunnen altijd variëren van persoon tot persoon.

 

Sporters van de maanden augustus en september: Johanna en Wymer *

Hallo ik ben Johanna v.d. Ploeg en vanaf november 1999** sport ik al bij Benefit. Eerst 1x per week en met veel plezier. In 2012 heb ik meegedaan aan “Fit in 5 weken” samen met mijn man Wymer v.d. Ploeg. Dit beviel zo goed dat ik (wij) nu 2 a 3x per week sporten. Het is er altijd gezellig en we hopen het nog lang vol te houden.

Johanna

 

**kleine toevoeging vanuit Benefit: wij zijn gestart is 1999 dus we hebben het hier over een sporter van het eerste uur?

 

Vanaf 2012 sport ik (Wymer) bij Benefit Lifestyle Club in een groep van 55 plussers. Dit doe ik met veel plezier. Van Jesper hebben wij 1x per week op maandagochtend een circuit en verder training wij vrij in de fitness. Ik voel me hier heel goed en fit bij.

Wymer

Foto Johanna en Wymer

 

* Benefit Fitness doet geen garanties tot een exact resultaat. Resultaten kunnen altijd variëren van persoon tot persoon.

 

 

 

Sporter van de maand juli: Darek *

Hoi, ik ben Darek. Ik ben 30 jaar oud en kom uit Polen, maar woon nu 10 jaar in Nederland. Waarvan 6 jaar in Sint Annaparochie. Sinds 4 jaar train ik bij Benefit, waarvan de laatste 2 jaar met regelmaat.

Je kan mij daar 3 keer per week treffen. Elke keer doe ik full body workout. Daarnaast streef ik een gezonde levensstijl na.  Op deze manier voel ik mij fit en energiek. Bij Benefit voel ik mij thuis, er is onderling een goede sfeer. Het is bijna als familie.

 

Succes allemaal en tot ziens, Groet Darek.

 

 

 

* Benefit Fitness doet geen garanties tot een exact resultaat. Resultaten kunnen altijd variëren van persoon tot persoon.

IMG-20170708-WA0002

 

Sporter van de maand april: Willem Bunte *

Hoi allemaal. Ik ben Willem Bunte, 67 jaar oud.

Uiteraard ben ik zeer vereerd dat ik een keer “Sporter van de maand” mag zijn.

De aanleiding om anderhalf jaar geleden met fitness te starten was de boodschap van mijn arts, dat ik insuline moest gaan spuiten omdat de medicijnen voor mijn diabetes niet meer toereikend waren.

Van pure schrik ben ik toen rechtstreeks vanuit het spreekuur hier naartoe gereden, en heb meteen een jaarabonnement afgesloten. Ik ben daarnaast met onmiddellijke ingang gestopt met alle vormen van snoeperij. Ook geen frisdranken, toetjes en alcohol meer. Tevens vermijd ik alle vormen van kunstmatige zoetstoffen, zoals die in lightproducten zitten. Verder neem ik alleen nog de volkoren variant van pasta’s en brood.

In het begin was dit enorm omschakelen. Gelukkig werd ik sterk gestimuleerd door de resultaten die drie keer per week fitnessen opleverden: “Ik ben nu al ruim 18 kilo kwijt.” En wat het meest belangrijk is: “Ik ben volledig van mijn diabetes genezen, dus ook geen medicijnen hiervoor meer.”

Suikerarm leven valt in de praktijk enorm mee. Na een gewenningsperiode van ongeveer een jaar vind ik zelfs geen zoete dingen meer lekker. Hetzelfde geldt voor alcoholgebruik: ik dronk al weinig, dus helemaal stoppen was een makkie. Omdat afvallen nu verder vanzelf gaat is het ook niet meer nodig om de halva-variant van producten te nemen. De volle producten vind ik veel lekkerder en die zijn ook gezonder. En als er een biologische uitvoering is, dan kies ik die.

Ik heb er een prima gezondheid en vitaliteit voor terug gekregen. Omdat het hier gaat om verandering van gewoontes, en niet om een dieet, is een terugval zeer onwaarschijnlijk.

Fitnessen betekent voor mij nu onderhoud. Talloze onderzoeken hebben allang aangetoond dat, zeker op latere leeftijd, intensieve en regelmatige beweging sterk kan bijdragen tot (behoud van) de gezondheid.Ik wil ook op hoge leeftijd nog net zo mobiel zijn als ik nu ben. De basis hiervoor ben ik nu aan het leggen door steeds mijn grenzen een beetje te verleggen en door geen enkele training over te slaan. Fitness staat nu helemaal bovenaan in mijn agenda.

Ik hoop dit nog heel lang te blijven volhouden. Niet alleen vanwege de positieve effecten, maar zeker ook omdat ik het heerlijk vind om te doen. Daarbij wordt ik natuurlijk ook prima geholpen door de prettige en relaxte sfeer die wij hier met z’n allen in stand weten te houden.

Groetje, Willem

 

 

* Benefit Fitness doet geen garanties tot een exact resultaat. Resultaten kunnen altijd variëren van persoon tot persoon.

Compilatie Willem Bunte

 

 

 

Sporter van de maand maart: Marlotte *

Kickboksen

Inmiddels is het al ruim vier jaar geleden dat ik begon te kickboksen bij Benefit. Ik wilde eens iets anders proberen, dus besloot ik vrij impulsief om een proefles kickboksen te doen. Samen met Trynke heb ik me dezelfde dag nog ingeschreven, ik vond het geweldig! Wat een heerlijke uitlaatklep. Daar ben ik afgelopen jaren niet anders over gaan denken. Veel mensen krijgen al snel een ‘negatief’ beeld bij de sport kickboksen, ook wel ‘Muay Thai’ genoemd. Agressie, gevechten en knock-out gaan in de ring is wat bij velen als eerste opkomt. Maar niets is minder waar. Het gaat om discipline, conditie, kracht en techniek. Dit alles train je zowel bewust als onbewust. Alle spiergroepen worden gebruikt en je krijgt er een ontzettende boost van. De ene keer meer focus op conditie, de andere keer is er aandacht voor techniek. Omdat er zoveel variatie is, blijft het leuk en leerzaam om de sport uit te oefenen.

Naast het kickboksen, vind ik het ook leuk om andere sporten uit te oefenen. Een lesje Full Body Workout in de fitness of XCORE op de vrijdagavond, het kan allemaal. Eén van de redenen waarom ik sporten bij Benefit zo fijn vind, je bent vrij in de keuze die je maakt.

Compilatie Marlotten en KB groep

 

Marlotte

 

 

 

 

 

Sporters van de maand januari 2017: Niek en Fred *

Lekker squashen bij Benefit.

Wij squashen altijd op dinsdagavond bij Benefit, omdat we het een heerlijke sport vinden en een perfecte plek met een goeie baan en prima mensen. Je kent elkaar en je weet wat je aan elkaar hebt. Geen gedoe, geen gezeur. Wij blij, Benefit blij. Squash is voor ons een ideale sport omdat we ons een uur lang heerlijk kunnen uitleven. We zijn aan elkaar gewaagd. We kunnen onze energie kwijt in de sport en dus kijken we er iedere week weer naar uit.

Waarom komen een paar mannen uit Leeuwarden en Beetgumermolen in Sint Anne squashen? Omdat het voor ons de ideale plek is, waar we op een voor ons gewenst tijdstip kunnen spelen en op een prima baan. En als je een keertje wilt schuiven is dat zo geregeld. Dat klinkt heel logisch, maar dat is lang niet overal zo en daarom spelen wij lekker iedere dinsdagavond bij Benefit.

Niek & Fred

IMG_2391

Sporter van de maand december: Laura *

Afkomstig uit de My Litte Secret campagne die in september gelanceerd is door Benefit. Onderstaand haar ervaringen met Slim Belly en Body Support.

Sinds oktober sport ik bij Benefit. In eerste instantie ben ik begonnen met de Slim Belly. Dit was via de My Little Secret Facebook campagne. Hierbij sportte ik 3x per week met de Slim Belly Airpressure Bodyforming. Een goed begin is het halve werk en de eerste 9 centimeters vlogen er af!
Tegelijkertijd ben ik begonnen met Body Support. Voordat ik daar aan begon was ik altijd aan het schommelen met mijn gewicht. Dan weer even een crashdieet volgen om vervolgens weer net zo hard aan te komen. Het grote voordeel aan Body Support is het vele en vooral op gezette tijden eten (om de 2,5 uur). Je hebt hierdoor geen honger en door de handige weekmenu’s weet je precies wat je die dag mag (moet) eten. Ook is het goed in te passen in het gezin. Het grote voordeel voor mij is dat je geen ingewikkelde recepten moet bereiden en dat je geen extra boodschappen hoeft te doen.
Inmiddels sport ik zo’n 4x per week en dat voor iemand die voorheen het liefst met een boog om de sportschool heen liep.
Groetjes Laura

Compilatie Laura Heppener

 

Sporter van de maand oktober/novemer: Anja Giesing 

Afkomstig uit de My Litte Secret campagne die in september gelanceerd is door Benefit. Onderstaand haar ervaringen met Slim Belly.

Hallo mijn naam is Anja Giesing en ik ben 34 jaar. Begin oktober ben ik weer begonnen met sporten bij Benefit. Echt jaren terug (wel meer dan 10 !! ) heb ik ook altijd fanatiek gesport bij Benefit. Afgelopen jaren voelde ik mij steeds niet fit, vitamine tekort en astmatisch. Maar daardoor blijf je dus ook thuis zitten en komt er van beweging weinig. Om dit patroon te doorbreken en me weer fitter te voelen ben ik weer begonnen met sporten.

Ik heb gekozen voor Slim Belly omdat hierbij het sporten ingepland wordt en je dan dus ook verwacht wordt in de sportschool. Dit is een goede stok achter de deur voor mij. Ook vanwege de goede begeleiding heb ik gekozen voor Benefit. Tijdens te tussentijdse metingen wordt er goed in de gaten gehouden of er veranderingen zijn. Het is echt wel fijn om bijvoorbeeld te horen dat het vetpercentage naar beneden is gegaan en natuurlijk ook de 11 cm’s die ik in 4 weken verloren ben door het sporten met Slim Belly zijn mooi meegenomen. Zelf hou je dan in het boekje bij hoe het sporten gaat. Ik merk dat mijn conditie al verbeterd is en dat vind ik zelf wel heel belangrijk.

Ik ga zeker nog even door met het trainen met de Slim Belly om. En zou het straks leuk vinden om het te combineren met groepslessen, want dat heb ik ook altijd erg leuk gevonden.

Groetjes Anja

20161116_160359-SMALLjpg

 

 

Sporter van de maand september: Jan Betten*

Mooi dat jullie mij genomineerd hebben. Ik ben dit jaar begonnen bij jullie omdat ik het wel eens tijd vond worden om mijn lichamelijk verval een halt toe te roepen;) Het bevalt mij prima. Vooral ook denk ik omdat het zeker resultaat oplevert: een betere conditie en zo langzamerhand verdwijnt het buikje. Dit ook dankzij de extra inspanningen via het Slim Belly programma. Het intensief trainen met dit hulpmiddel versnelt volgens mij het wegwerken van dit probleemgebied. Ik blijf dus zeker nog een tijdje doorgaan met deze aanvulling op mijn fitness programma.

Groetjes Jan Betten

Knipsel Jan Betten

 

Sporter van de maand augustus: Monique Piets*

Hoi, ik ben Monique Piets met de zachte g. Ik train al negen jaar met veel plezier bij Benefit. Er zijn hele leuke medewerkers en er heerst een fijne sfeer. Hierdoor worden mensen, die niet zo sportief zijn aangelegd, extra gemotiveerd om lekker met hun lichaam bezig te zijn. Het is er ook zéér hygiënisch. Ik zelf sport vijf keer per week. ’s Dinsdags volg ik een leuke les (Vitaal 50+) met verschillende leuke vrouwen van de superslanke Ria en vrijdags de vrij pittige les (Fitmix) van Nicole. De overige dagen sport ik voor mijzelf met gezellige lachgrage dames en heren. Verder verricht ik nog hand- en spandiensten bij de derde helft.

Groetjes van Monique

Monique Piets

 

Sporter van de maand juli: Renze Miedema*

Ik ben sinds 2001 lid van Benefit.

Mijn credo is: “ Een gezonde geest in een gezond lichaam”.

Mijn werk vereist veel concentratie, zowel fysiek als mentaal. Door veel te sporten heb ik voor mijn gevoel de goeie balans gevonden om goed te functioneren.

Ik merk vooral de laatste jaren dat de sociale aspecten steeds meer een belangrijke rol gaan spelen. Vooral de leden die een hekel aan sporten hebben, en toch de discipline opbrengen om te gaan, heb ik respect voor. Voor mijzelf vind ik het belangrijk om het gehele lichaam te trainen zodat ik nog lang gezond blijf. Door mijn ‘sportverslaving’ kan ik de fysieke en mentale stress die een eigen bedrijf met zich meebrengt het hoofd bieden.

Vooral de spinningles bij Ria geeft mij een adrenalinekick. Al met al train ik al 15 jaar met veel plezier bij Benefit en ik hoop hier minimaal nog 15 jaar aan vast te knopen mede dankzij het vriendelijke personeel en de mede sporters.

Sportieve groeten van Renze Miedema

compilatie RenzedEen gezonde geest in een gezond lichaam

 

Sporter van de maand juli: ??????

Elke maand zetten wij een sporter van Benefit in de spotlight door hem of haar te vragen voor sporter van de maand.

  • Ben je benieuwd wie het deze maand is?
  • Waarom hij/zij sport?
  • Welke onderdelen/toestellen/groepslessen hij/zij graag doet en het leukst vindt?
  • Waarom hij/zij bij Benefit sport en hoe vaak per week?
  • Hou onze Facebook en website in de gaten voor meer info

Groetjes het Benefit-Team
logoFooter

 

 

Sportploeg van de maanden mei en juni: Marylin, Elvira, Jannie en Nel****

Voor de maanden MEI en JUNI hebben wij een ‘sportploeg” van de maand gevraagd. Deze ploeg bestaat uit 4 personen die al geruime tijd met veel plezier samen sporten bij Benefit. Toen wij hun vroegen of zij sportploeg van de maanden MEI/JUNI wilden zijn reageerden ze gelijk heel positief en enthousiast hetgeen typerend is voor deze groep.  Gelijk dreven er allerlei ideeën boven voor de aan te leveren tekst. Eerder publiceerden wij al de verhalen van Marylin en Elvira. Zoals beloofd publiceren wij hierbij het aanvullend verhaal van Nel en de slotconclusie van Jannie.

 

Knipsel NelAanvullend verhaaltje van Nel

Ik doe er een kleine kanttekening bij. Er gingen dus 4 vrouwen sporten, maar deze sportievelingen hebben ook een aardig volume. Dat is dus niet bepaald een rustige start voor de omgeving geweest. Maar voor ons een feestje…..!!!!!!En laten we eerlijk zijn, alles went ??? Zumba is door het ritmische gebeuren  de favoriete ochtend!

Maar vitaal en Fitmix zijn goed voor lijf en leden. Sporten doe ik dus driemaal in de week, ik heb altijd team of groepsporten gedaan, ik voel mij er goed bij en alles op muziek (HEERLIJK).

Ik kan dan ook een ieder aanraden om eens te komen kijken en mee te draaien, dan kun je bij een kopje koffie overleggen wat bij je past.

Mogelijkheden zat, ik geef het woord aan hekkensluiter Jannie.

Knipsel JannieSlotconclusie Jannie.

Ook ik heb altijd gesport, eerst gym,  daarna tennissen, fitness en nu sinds een kleine 3 jaar Zumba.

Verder wandelen en fietsen en ik moet zeggen Zumba helpt mij ook om het tennissen vol te houden, je maakt bij tennissen abrupte bewegingen en dan is Zumba een goede training.

En wat het natuurlijk ook erg leuk maakt, de verschillende mensen die je ontmoet en waar je gesprekken mee hebt, het is heel goed voor de sociale contacten.

En met Marylin en Elvira hebben Nel en ik een leuke klik,  ook buiten het sportgebeuren.

Kortom ik kan iedereen aanraden, wordt lid en er gaat een wereld van mogelijkheden voor je open!!!!!

 

Knipsel groep

 

Knipsel MarylinVerhaaltje van Marylin voor Benefit

Ik had nooit behoefte om te sporten. Sterker nog, ik vond er niets aan! Ik heb weleens een poging gewaagd maar daar bleef het bij. Toen ik ouder werd, en het duidelijk was dat er iets moest gebeuren om het lijf wat langer mee te laten gaan, ben met Elvira begonnen met sporten en zo hebben wij Nel en Jannie ontmoet. Dat zat meteen goed! Omdat wij alle 4 wilden sporten op muziek, zijn wij bij Benefit beland waar Zumba lessen worden gegeven. Het was vanaf dag 1 voor mij het beste wat ik ooit heb gedaan! Heerlijk op de muziek je lichaam gezonder en losser maken. Dansen en zweten op de maat en daarna lekker koffie drinken en kletsen met een hele leuke en diverse groep. Jong en oud(er!), iedereen danst er op los en het is zalig!

Daarnaast doe ik graag Fitmix op vrijdag. Ook hierbij sporten op muziek maar dan heel anders. Ik ben blij dat ik op latere leeftijd sporten leuk ben gaan vinden.  Jennifer Lopez zal ik nooit worden maar ik heb lol voor 10!

Dankjewel Benefit!!!!

Knipsel ElviraVerhaaltje van Elvira

Heb in mijn leven veel aan sport gedaan. Vooral teamsporten zoals volleybal en basketbal. Ben met fitness begonnen toen ik in het Bildt ben komen wonen. Heb samen met Marylin de stoute schoenen aangetrokken en we zijn heerlijk met sporten begonnen En zodoende kwamen wij 2 hele leuke vrouwen tegen. Nel en Jannie. De klik was er meteen. Nu dansen we iedere woensdag op de muziek bij Zumba bij Benefit . Waar we genieten van de muziek en ook weer leuke mensen leren kennen. En na afloop een heerlijk bakje koffie. Waar we lekker bij kunnen kletsen, want de kaakspieren moeten natuurlijk ook geoefend blijven, anders krijg je spierpijn.

Hoop dit nog een lange tijd met elkaar te kunnen doen.

Dank je wel Allemaal

Lees volgende maand meer over deze sportploeg. Dan plaatsen wij het aanvullende verhaal van Nel en de slotconclusie van Jannie. Dan lees je waarom het niet bepaald een rustige start geweest is voor de omgeving en dat de klik ook verder gaat dan alleen het sportgebeuren.

 

 

largefriends that sweat

 

 

Sporter van de maand april: Saakje*

Ruim 10 jaar geleden ben ik begonnen met sporten bij Benefit Lifestyle Club. Op dinsdag- en vrijdagmorgen volg ik de Vitaal 50+ groepsles. Deze is altijd reuze gezellig en elke spier komt tijdens de les aan bod (ook belangrijk: de lachspier ;-).

Afgelopen periode heb ik meegedaan aan de Bildtse Afval Race welke gebaseerd is op Body Support. Hiermee kun je Slimmer Afvallen, In Balans blijven of In Vorm komen met een goed resultaat. Na de intake werden wij 10 weken lang goed begeleid en kregen wij lekkere recepten/menu’s toegestuurd n.a.v. de wekelijkse meting.

Ik ben in 10 weken 9,6 kilo afgevallen waar ik heel blij mee ben. Mijn streefgewicht heb ik nog niet bereikt, maar ik ben een heel eind op weg en ga zeker door.

Ik hoop nog jaren met veel plezier bij Benefit Lifestyle Club te komen sporten.

Groetjes Saakje

4-Saakje-SMALL

 

Sporter van de maand maart: Trudy*

Ongeveer 17 jaar geleden ben ik lid geworden bij Benefit Lifestyle Club. Ik denk dat ik alle groepslessen wel gevolgd heb. Aerobic, Steps, Body-pump, Spinning, Yoga en Streetdance, aan alle lessen heb ik wel meegedaan. De laatste jaren volg ik de lessen van Zumba en Fitmix en zo af te toe een uurtje fitness. Het is altijd gezellig en na de lessen wordt er koffie gedronken met de mede sporters, het is hier allemaal mogelijk. Al lijkt het er vaker op een kippenhok dan een sportschool.

Nu ik ga verhuizen naar Apeldoorn zal ik daar weer op zoek moeten naar een nieuwe sportschool. Hopelijk vind ik er één die net zo laagdrempelig en gezellig is als Benefit. Eén ding is zeker. Ik ga Rietje, haar medewerkers en de medesporters bij Benefit erg missen. Wanneer ik eens in de buurt ben zal ik proberen om op een woensdagochtend een Zumba lesje mee te pikken.

Allemaal bedankt voor de fijne jaren.

Groetjes Trudy

03 - Trudy Knipsel staand

 

Sporter van de maand februari 2016: Anne

Mijn naam is Anne, 21 jaar en ik sport al een paar jaar(met wat onderbrekingen) bij Benefit Lifestyle Club te Sint-Anne. Ik ben zo’n 4 tot 6 keer in de week bij Benefit te vinden en voetbal daarnaast bij Dames 2 van Sint-Anne. Ik volg voornamelijk groepslessen en sla niet graag een les over. Dit is te danken aan de persoonlijke sfeer bij Benefit en de leuke lessen van Peternel en Rietje. Ik combineer cardio met kracht, maar wil me over een tijd vooral focussen op krachttraining. Hierover valt echter nog genoeg te leren!. Sporten geeft me veel energie en daarnaast is het voor mij een fijne uitlaadklep naast het studeren aan de Hogere Hotelschool.

Ik heb mijn hele leven al veel gesport, maar maakte nooit echt lichamelijke progressie. Dit is voornamelijk te wijten aan een onregelmatig eetpatroon door het vele werken in de horeca. De laatste maanden zat dit sporten zonder resultaat me erg dwars. Daarom volg ik nu op advies van Rietje de eetschema’s van Body Support. Deze eetschema’s geven mij eindelijk resultaat en structuur. Op het moment werk ik in de weekenden bij pizzeria Modena en je kan je voorstellen dat het af en toe lastig is om niet een pizzapuntje mee te eten. Gelukkig krijg ik thuis veel hulp met het voorbereiden van de maaltijden en neem ik nu gewoon mijn eigen bakje eten mee naar het werk. Ik zit nu midden in het proces en ben er nog lang niet, maar met het juiste doorzettingsvermogen hoop ik deze levensstijl vast te houden. Dat ik nu sporter van de maand ben geworden vind ik een hele leuke verrassing en geeft me weer motivatie om door te gaan.

8 April vertrek ik voor 3 maanden naar Bali om te studeren. Het plan is om daar ook te fitnessen en te genieten van het (gezonde) Indonesische eten. Voor die tijd zullen jullie me vast nog vaak zien bij Benefit !

foto 1

 

 

Sporter van de maand december 2015: Réka*

Hallo allemaal,

Ik ben Réka. Ik sport nu ongeveer een jaar bij Benefit Lifestyle Club. Ik doe altijd mee aan Aeroblast op donderdagavond en daarnaast fitness ik 3x in de week. Eerst ging ik altijd 5x in de week sporten, maar nadat ik mijn enkelband scheurde moest ik een maand stoppen. Nu bouw ik het langzaam weer op. Ik kom altijd graag bij Benefit, want iedereen is daar altijd vrolijk en vriendelijk en dat maakt het sporten ook een stuk leuker! Sporten is heel belangrijk voor mij, want het geeft me heel veel kracht en moed. Benefit Lifestyle Club is een goede sportclub, omdat je er goed geholpen wordt en ze leggen dingen goed en rustig uit. Daarom is het fijn om daar elke week te sporten! Dus een aanrader.

M.V.G.

Réka Hamstra

Reka

Sporter van de maand november 2015: Pieter*

Goed gevoel om al sporter van de maand genoemd te zijn, maar nu een verhaaltje maken dat is een ander sport. Ik ben Pieter (36 jaar) en woon in Sint Jacobiparochie. Ik ga als vrijgezel en vrijwilliger door het leven. In september kreeg ik de folder van “Fit in 5 weken” in de brievenbus. Aangezien ik al een tijdje wilde gaan sporten was dit een mooi moment om me daarvoor in te schrijven. Ik ben nu 7 weken verder, voel me fitter en kom elke ochtend met veel energie uit mijn bed. De sportschool bevalt me uitstekend met het vriendelijke personeel en de toestellen die er staan. De groepslessen zijn altijd goed georganiseerd. Vooral aan de maandag groep van Jesper heb ik veel gehad. Verder ga ik nu 4 ochtenden in de week sporten.

Ik kan iedereen aan raden om ook te gaan sporten en zich fit te gaan voelen.

Groetjes Pieter

Knipsel Pieter

Sporter van de maand oktober 2015: Betty*

Hallo allemaal,

Toen ik het berichtje kreeg van Ria om me te nomineren voor sporter van de maand schrok ik wel even. Ik hou er helemaal niet van om in de belangstelling te staan, maar natuurlijk vind ik het stiekem wel hartstikke leuk. Mijn naam is Betty van der Meer. Ik woon in Oude Bildtzijl. In januari 2016 sport ik met heel veel plezier al 10 jaar bij Benefit Lifestyle Club. Ik sla (bijna) nooit een les over en ik ben zoals ze dat noemen sport verslaafd. Ik doe aan spinning en heb ook power en zumba gedaan, maar doordat ik daar geen tijd meer voor heb hou ik het maar bij spinning. Daarnaast hardloop ik ook nog dus bewegen doe ik genoeg. Sporten is voor mij een uurtje helemaal lekker nergens aan denken. Lekker in de sportflow komen en heerlijk voelen door de muziek. Ik hoop het nog jaren te doen. Benefit Lifestyle Club, Rietje en natuurlijk de medewerkers bedankt en ga zo door. Met een sportieve groet,

Betty van der Meer

Betty-WA0001

 

Sporter van de maand september 2015: Naim Mahmoud*

Wat voor sport je ook doet, op welke manier je ook beweegt, het is goed voor je en maakt je sterk. Zoals een oud gezegde: “een gezond verstand vind je bij een gezond lichaam”. Vooral voor ouderen in het algemeen of mensen die net wat overgewicht hebben, hoort het een onderdeel van het bestaan te zijn. Ik ben nu 74 jaar en het is al meer dan vier jaar, dat ik 3 dagen per week, zo’n 1½ à 2 uur per dag, met plezier aan het sporten ben. Ik ben meerdere malen aan het hart geopereerd, maar door het sporten en bewegen voel ik me goed en heb ik afstand genomen van de cardioloog.

Er is een goede en vriendelijke sfeer binnen deze sportschool, met behulpzame medewerkers en dat motiveert mij om te sporten. Ook is het goed voor de sociale contacten en er ontstaan vriendschappen.

Zolang het hart klopt, ga ik door met sporten!

Naim

Naim

 

 

Sporter van de maand augustus 2015: Rietje*

Hallo leden en niet leden,

Compilatie sporter van de maand

Het was voor mij een hele verrassing, dat ik genomineerd ben voor Sporter van de maand augustus. Zoals de meeste van jullie wel weten, ben ik al 16 jaar de ondernemer van Benefit Lifestyle Club. In de eerste jaren van Benefit deed ik alleen de fitnessbegeleiding, na een aantal jaren ontwikkelde toch de interesse omgroepslessen te gaan geven. 10 jaar geleden heb ik de BodyBikes aangeschaft en daarna de opleiding voor het geven van RPM (fietslessen) gevolgd. Het was super leuk om deze lessen te geven. Daarna stapsgewijs naar andere lessen overgestapt zoals: ClubPower, ClubYoga, FitMix en ClubVitaal, allemaal fijne lessen om te geven en natuurlijk ook voor jullie om te volgenJ. Door de jaren heen is bij Benefit Lifestyle Club intern het nodige veranderd en gemoderniseerd, zoals de fitnessruimte en de groepsruimte, nu worden de gangen aangepast. Benefit probeert op de nieuwe trends qua lesprogramma in te spelen, binnen de mogelijkheden van de beschikbare ruimtes. Je kunt altijd een les komen volgen, ik geef momenteel FitMix, Club Yoga en ClubVitaal. Lijkt je dit leuk, dan zie ik je binnenkort en maken wij er met z’n allen een fijne les van.

Groetjes, Rietje    

Sporter van de maand juli 2015: Ruurd*

20150729_105209- Small

Hallo sportvrienden,

Ik ben Ruurd Stellingwerf. Vijf jaar geleden ben ik begonnen met sporten bij Benefit Lifestyle Club in Sint Annaparochie. Dit was op doktersadvies omdat ik in de W.A.O. terecht kwam vanwege mijn rug die was versleten. Door krachtsport moest ik mijn spieren weer sterk maken en dat is gelukt. Ik heb nu nooit meer last van die rug. Met veel plezier sport ik nu drie keer in de week. Naast de krachttraining doe ik 30 minuten cardio op de fiets, het roeiapparaat en de loopband en ik voel me weer een jong kerel. Ik ben blij dat ik het gedaan heb en ik vind het bij Benefit een leuke en gezellige sfeer.

Met vriendelijke groet,

Ruurd Stellingwerf

 

Sporter van de maand juni 2015: Dirk*

Dirk - klein

Hallo allemaal,

Ik ben Dirk Oosterbos. Ik woon in Vrouwenparochie. Met wat onderbrekingen train ik al een kleine tien jaar bij Benefit.
Ik doe niet mee aan de reguliere groepslessen, maar train voornamelijk met de groep “Rotsma”.  We doen veel trainingen op kracht en dat heeft ertoe geleid dat al vele leden van Benefit een prijs hebben gewonnen met het fries kampioenschap bankdrukken.
Momenteel staat dat wat op een laag pitje, maar in de nabije toekomst ga ik zeker nog een keer met het NK meedoen.
We trainen met plezier bij Benefit, ook door het aardige personeel, maar het zou voor veel leden goed zijn dat er een zogenaamd Squat rek komt.

Groetjes Dirk Oosterbos

 

Sportkoppel van de maand mei 2015: Stephan en Petra*

Sportkoppel; maand meiLeuk dat jullie bij Benefit gekozen hebben voor een sportkoppel en daarbij aan ons gedacht hebben. Individueel komen we beide niet in aanmerking voor deze prijs naar onze mening.Wij gaan even een stukje over onszelf vertellen en onze ervaringen bij Benefit

Ik, Stephan, ben ergens begonnen met sporten bij Benefit toen de boel net open was. Ik was toen 19 jaar oud. Ik kwam eigenlijk meer voor de gezelligheid dan anders wat. In 2002 kreeg ik een baan als beveiliger en omdat sporten eigenlijk nooit een hobby van me is geweest. Is mede door de onregelmatigheid het sporten en bij in geschoten. Na maanden van loze sponsoring heb ik toen het abonnement maar stopgezet.

Tot ongeveer 3 jaar geleden toen ik een gewicht bereikt had van ruim 110 kilo zei een vriend van me dat ik weer wat moest gaan doen. Eerst samen getraind, niet erg serieus. Nog steeds überslechte voeding en weinig discipline. Na ongeveer anderhalf jaar wat aangemodderd te hebben kreeg mijn trainingsmaatje een andere baan waardoor trainen voor hem erg lastig werd.

Maar ik had toen inmiddels het trainen in mijn ritme zitten, maar de progressie stond stil. In januari van dit jaar een strak voedingsschema gekregen en toen ging de motor weer draaien. Inmiddels zit ik op een gewicht van 87 kilo waar ik nog wel wat bij wil hebben maar dan op een goede manier. Dus maar weer in de voeding aan de gang, schemaatje aanpassen en weer los

Vermaak me elke training weer prima, zit lekker in mijn ritme en stoor me aan niets of niemand. Voordeel is wel dat ik door mijn werk de piek drukte kan vermijden. Af en toe even een praatje en een grapje. Ik hou ervan.

Wil jullie nog wel graag een tip meegeven. Squat rekje en een optrek iets zou ik geen straf vinden J

En dan geef ik nu het stokje door aan Petra

 

Ik, Petra, loop nu ook al een tijdje rond binnen jullie muren, eerst onder begeleiding van Eric de Bootcamp Challenge gedaan, dit werd nadat Eric er helaas niet meer was overgenomen door Ruben

Ruben deed goed zijn best maar het was toch anders, minder, daardoor ben ik daar op een gegeven moment mee opgehouden. Steps op dinsdag deed ik nog wel. Met Miranda schoonzus en vriendin.

Ook dat werd voor mij steeds minder leuk, ik ben meer een competitiesporter geen individuele. Je staat bij Steps en Bootcamp wel in een team, maar wel voor jezelf.

Ik ben toen tijden niet geweest, met een enkele uitzondering. Maar het plezier, dat was weg. Ook omdat Miranda aan een vervelende blessure lijdt was voor mij de drempel om af te bellen erg laag en maakte hier ook vrij vaak gebruik van.

Een goede huisvriend van ons, praktisch familie eigenlijk zit op dit moment in een traject van een aantal maanden en na een goed gesprek en wat aanmoedigingen heb ik besloten om er samen met hem vol tegenaan te gaan, een paar keer in de week een uurtje cardio, komt het even niet uit.. Dan buiten aan de slag. Het gewicht gaat er nu toch langzaam maar zeker een af.

Het voedingsschema waar Stephan sinds januari mee bezig is ga ik nu ook vol in mee.

Af en toe gaan we samen dan ook wel eens wat krachttraining doen.

In dit tempo kan het over een week of 8 al zover zijn. Het gewicht bereiken van toen ik 18 was. Lijkt me geweldig.

Ik moest nog van Stephan even vragen of je een squat rek en een optrekding wilde regelen ;-)

 

Voor de rest wensen wij jullie allemaal het behalen van jullie persoonlijke doelen toe en hopen nog lang te kunnen sporten bij Benefit

 

Groetjes Stephan & Petra

 

 

Sporter van de maand april 2015: Gerrie Brouwer*

Sporter vd mnd april Gerrie

Wat een eer om genomineerd te worden voor sporter van de maand! Al enkele jaren sport ik met veel plezier bij Benefit. Ik ben begonnen met Slim Belly en dat doe ik nu nog steeds. Toen met het doel om wat gewicht kwijt te raken en nu om in conditie te blijven. Door het sporten voel ik me fit en het geeft me energie. Meestal begin ik met een warming-up op de fitness apparaten en daarna nog twee keer twintig minuten cardio-fitness. Dit doe ik twee keer per week. Iedere maand wordt er een meting gedaan zodat ik weer weet hoe het de afgelopen maand is gegaan met o.a. de vetverbranding, spiergroei, kracht en gewicht. Aan de hand van die meting, wordt er een trainingsprogramma voor de komende weken vastgesteld. Dit houdt je scherp. Daarnaast wandel ik ook nog graag. Dat ik nu ben uitgeroepen tot sporter van de maand vind ik erg leuk. Ik hoop nog lang te sporten bij Benefit en bedank Rietje en haar medewerkers langs deze weg voor de fijne begeleiding en sportieve uurtjes.

Gerrie Brouwer

 

Sporter van de maand maart: Henk Alkema*

Fot Henk1

Hier even een berichtje van mij voor Benefit Lifestyle Club, dit naar aanleiding van mijn benoeming tot sporter van de maand maart.
Ik ben Henk Alkema en ben in mijn vierde jaar bezig bij Benefit, de reden dat ik toendertijd ben begonnen is als zovelen overgewicht en een slechte conditie.
Ik train drie maal in de week waarvan twee maal een uur spinning les, dit vooral om de conditie op peil te houden en daar ik fietsen mooi vind om te doen.
Vroeger veel lange tour tochten gefietst en moest toen eigenlijk lachen om de mensen op spinning fietsen, die hun longen uit hun lijf fietsten en geen meter vooruit kwamen. Dat is tegenwoordig al iets bijgesteld want spinning is ook goed voor lijf en leden.
Het derde uur volg ik maandagavond met een uur Club Power en dit doe ik voornamelijk om al mijn andere spiergroepen ook eens actief te laten zijn en dit bevalt mij zeer goed.
Waar ik mij over verbaas is dat in deze les, uitgezonderd mijzelf, helemaal geen mannen aanwezig zijn.
Toen ik hiermee begon waren wij met vier of vijf mannen en ik ben om verschillende redenen alleen bij de dames over gebleven, door wat te stoeien met gewichten, blijkt dit toch best wel inspannend te zijn, omdat je het zo zwaar kan maken als je zelf wil.
Ik vind het leuker dan een uur in de cardio ruimte, waar men soms moet wachten op een plekje en met de power les kan men direct doorgaan onder een goede begeleiding, dit geldt ook voor de spinning lessen.
Dus mannen wat let je: ”Probeer eens mee te doen op maandagavond”.
Verder een ieder veel sportplezier toegewenst en de groeten,

Henk

 

Sporter van de maand februari 2015: Lies Swart*

Jong- Jeugdig- Belegen. De laatste waartoe ik dan behoor. Lies Swart

Sporten doe je omdat je graag strak in je lijf zit. Voor je conditie, maar ook zoals het nu bij mij is om je spieren nog een beetje soepel te houden. Ik doe het al heel wat jaartjes, lever ieder jaar wel wat in, maar vind het zo fijn in onze groep en het is voor mij ook een sociaal gebeuren. Dus mensen, schroom niet om te sporten ook al ben je een jeugdige leeftijd al wat gepasseerd. Je kunt er zoveel plezier aan beleven, dat geldt in ieder geval voor mij.

Lies Swart

 

Sporter van de maand januari2015: Ben Schouman*

foto ben

Blij verrast natuurlijk, om als eerste “sporter van de maand” te worden. Nu is het wel zo, dat ik bijna ook als eerste lid ben geworden bij de oprichting van Benefit, zo’n 15 jaar geleden. En misschien ben ik wel het langst lid bij de Fitnessclub. Heb aardig wat coaches zien komen en gaan. Bijvoorbeeld Edwin, Romy en Eric. En Johnny Fluit natuurlijk als invaltrainer bij de RPM-spinninglessen.  Sinds een aantal jaren probeer ik zo’n 3 á 4 keer per week in de morgen vrij te fitnessen. In groepsverband doe ik 1 of 2 keer per week spinning. Meestal op de woensdag- en vrijdagavond. Mijn spinningcoach is Ria en dat is altijd gezellig.  Mis de enthousiaste lessen van Peternel, want zij zit op de maandagavond en dan kan ik vaak niet. Misschien moet ik op donderdagavond wat vaker gaan want dan geeft Peternel ook vaak les. Wat mij het meest aantrekt bij Benefit Lifestyle Club is de gemoedelijke en gezellige sfeer. Je komt altijd wel bekenden tegen. Dit komt natuurlijk ook door de kleine locatie en het  enthousiaste team onder leiding van Rietje, die er altijd weer in slaagt nieuwe sporten te introduceren en (sport)acties. Ook dat is de kracht van Benefit. Ik hoop nog lang bij jullie te blijven sporten!

Ben

 

* Benefit Fitness doet geen garanties tot een exact resultaat. Resultaten kunnen altijd variëren van persoon tot persoon.