STEUN DEZE ACTIE !! OPBRENGST € 2.438,65

logoFooterNieuw

SPONSOR

SPINNING MARATHON

966x461 spinning marathon eigen foto

Woensdag 9 mei 2018

18:00 – 21:00 uur

Opbrengst voor:

HELP STIJN AAN EEN HULPHOND

Het verhaal van Stijn:

Foto StijnStijn is een hele vrolijke, spontane jongen van 13 jaar oud uit het Friese Marrum. Toen Stijn een gezonde jongen van 7 jaar oud was, werd hij door een hulphondmug gestoken. Hier heeft hij een virus infectie door opgelopen waarvan hij levensbedreigend ziek is geweest. Hierdoor heeft hij een zware hersenbeschadiging opgelopen waardoor hij er blijvend zware epilepsie aan over heeft gehouden. Stijn heeft een hulphond nodig, maar deze wordt in zijn geval niet vergoed omdat hij nog zo jong is. Een hulphond is duur.

Foto Stijn en zusjes

Steun deze actie

en lever je bijdrage bij de balie in!

Deze actie wordt ondersteund door de volgende sponsorbedrijven:

- Albert Heijn Wassenaar te Sint Annaparochie

- Plaveka

- Autobedrijf Lodewijks

- Bakkerij Van der Kloet

- Voedingsadviseur Marco

- Slagerij Tadema

- ‘t Winkeltsy

- Beimers rouwservice

- Fietsmarkthal.nl

- Natuurslagerij Bijlsma

Poiesz

- Chinees Indisch Restaurant Shun Hing

- Schoonmaakbedrijf Schoon & Zn, Sint Annaparochie

- Benefit Lifestyle Club (organisatie)

SSM-STIJN 1 SSM-STIJN 2

Opbrengst € 2.438,65 voor:

HELP STIJN AAN EEN HULPHOND

 

Het verhaal van Stijn:

Stijn is een hele vrolijke, spontane jongen van 13 jaar oud uit het Friese Marrum. Toen Stijn een gezonde jongen van 7 jaar oud was, werd hij door een mug gestoken. Hier heeft hij een virus infectie door opgelopen waarvan hij levensbedreigend ziek is geweest. Een zware hersenbeschadiging en blijvend zware epilepsie heeft hij hier aan overgehouden. Stijn heeft een Epilepsie-hulphond nodig die helpt bij het tijdig signaleren van een epileptische aanval. Deze wordt in zijn geval niet vergoed omdat hij nog zo jong is. Een Epilepsie-hulphond kost circa € 40.000.

 

Waarom heeft Stijn een Epilepsie-hulphond nodig?

Een Epilepsie-hulphond is een signaleringshond die erop getraind is om te handelen als Stijn een aanval krijgt en hem helpt tijdens en na de aanval. Hierdoor biedt de hulphond een groot gevoel van veiligheid en vermindert de afhankelijkheid van anderen. Een Epilepsie-hulphond kan in staat zijn een aanval van tevoren te signaleren kan Stijn waarschuwen. Dit kan de hond bijvoorbeeld doen door hem strak te blijven aankijken of tegen hem aan te duwen. Stijn krijgt hierdoor de kans om zichzelf in veiligheid te brengen, door alvast te gaan zitten of liggen en medicijnen in te nemen. Dit voorkomt in veel gevallen letsel zoals een val op straat of brandwonden door hete thee. De hulphond kan een alarmknop bedienen, medicijnen of hulp halen en/of Stijn in zijligging leggen om verstikking te voorkomen. De hond wacht bij Stijn tot hij weer bijkomt. De aanwezigheid van een hulphond zorgt na de aanval voor een groot gevoel van veiligheid en vertrouwen.

Benefit Sponsor Spinning Marathon:

Weken van voorbereiding gingen vooraf aan dit zeer geslaagde evenement op woensdag 9 mei j.l. bij Benefit Lifestyle Club te Sint Annaparochie. Om 18:00 uur geeft Rietje Stienstra het startsein voor deze actie. Drie spinning instructeurs op het podium,  CD’s vol spinning muziek, een handvol ventilatoren voor de nodige verkoeling en 20 deelnemers die er vol voor willen gaan. Drie uur lang zweten, zwoegen, zware hellingen, zachte aanmoedigingen, zingen en alles wat maar nodig is om de deelnemers er doorheen te slepen. De sfeer zit er goed in en aan het einde van elk uur is er even tijd om te benen te strekken. Daarnaast staat er fruit, eten en drinken klaar. Opmerkelijk is dat de meeste deelnemers de volle drie uren achter elkaar fietsen (petje af). Iedereen draagt op zijn eigen manier bij aan dit evenement. Diverse sponsorbedrijven hebben financieel of in natura gesponsord, Benefit sporters hebben geld gegeven, diverse supporters stonden de deelnemers aan te moedigen vanuit de gang en de deelnemers zelf werden natuurlijk gesponsord door vrienden, familie, bedrijven etc.

Tijdens het derde uur waren ook Stijn en zijn familie aanwezig. Hij heeft zelfs nog een stukje meegefietst tussen alle andere deelnemers. Na de cooling down worden alle fietsen weer de groepsruimte uitgereden en is het tijd om de eindopbrengst bekend te maken. Deze actie heeft maar liefst € 2.438,65 opgebracht. Dit is een mooie bijdrage voor Stijn zijn Epilepsie-hulphond. Hiermee wordt Stijn de jongste eigenaar van een hulphond. Wij hopen dat deze hulphond hem minder afhankelijkheid en meer vertrouwen geeft voor de toekomst.

Het Benefit Sponsor Spinning Marathon Team

SSM-STIJN 3 SSM-STIJN 4 SSM-STIJN 5