Verslag van een afvaller

verslag-van-een-afvaller-banner-946x360

Hierbij nog 1 impressie van mijn afgelopen week met PowerSlim. En dit is gelijk ook de laatste Facebook post van mijn Verslag van een Afvaller.

En zoals ik op dag 1 al zei: “Groetjes van een Afvaller (tenminste dat is de bedoeling ;-) … .doel…. gaan we doen!”. Kan ik nu zeggen; gelukt, ik ga nog even door.

 

ps-banner-946x360

Dag 7:

We zijn al weer een week op pad. Gaat best wel goed. Lekker gegeten, genoeg variatie. Soms lekker uit te breiden soms lekker makkelijk voor een snelle maaltijd. Inmiddels een paar kilo lichter en zeer tevreden.

Mocht je trouwens vragen hebben schroom dan niet om die aan je coach te stellen. Ik had er ook een paar en met de tips een aanwijzingen die je krijgt  ben je snel weer op weg en is je uitdaging/probleempje zo weer opgelost. Niet twijfelen, gewoon doen, daar is Rietje voor.

Oh ja, mijn favoriete hoofdgerecht is de Penne tonijn en salsa verde, een soort van pasta pesto zeg maar ;- ) Best wel trots op de mooie foto.

pasta-pesto

Dag 6:

Wat eten wij vandaag. Vanochtend starten we met kwark en granola cashew aardbei. Persoonlijk vind ik granola lekkerder dan muesli maar dat is natuurlijk een persoonlijke voorkeur. Gelukkig heeft PowerSlim zat keuze qua ontbijt: Muesli, granola, brood, crackers, croissantje, toast pudding of shake als je even snel moet ;-). Dus voor ieder wat wils.

Werk: Ja moet ook gebeuren en voor mij niet op thuislocatie. Mediterrane tosti staat vandaag op het programma. Thuis al gesmeerd en op het werk onder het tosti ijzer gelegd. Lekker makkelijk. Wat salade, met de dressing en toevoegingen die ik thuis al gemaakt had  erbij en je collega’s kijken jaloers op jouw bordje. Eigenlijk had ik even een foto moeten maken maar helaas daar dacht ik pas te laat aan. Ik had al een hap gezet in die lekkere mediterrane tosti met roomkaas, rauwe ham en tomaat. Dit is echt wel mijn favoriet voor de lunch !!

granola

 

Dag 5:

Het weer zit vandaag niet mee dus ik ga maar voor de optie thuissporten. Misschien dat het vanavond nog even droog is om een blokje om te lopen. Ik hoop het. Maar eerst natuurlijk een ontbijtje om de dag te starten. Ik heb mijzelf maar aangewend om de multivitamine en acido beide ’s ochtends in te nemen omdat ik het anders ’s avonds misschien vergeet.

Vanochtend had ik een American pancake appel kaneel gemaakt. Best lekker maar normaliter zou ik een stukje appel meegebakken hebben. Wat ik wel mis bij het PowerSlim voedingsprogramma is het stukje fruit. Maar helaas dat gaat niet samen omdat je dan niet onder de 40 gr. koolhydraten per dag kunt blijven. Zodra je in fase 2 zit dan mag je gelukkig al wel weer 1 stukje fruit. Nog even geduld dus.

Wat je wel kunt doen is een beetje caramel zeezout stroop erover gieten. ;-)

pancake-appel-kaneel

Dag 4:

Naast voeding is natuurlijk beweging ook belangrijk. Maar helaas is de sportschool nog steeds dicht. Dat vind ik best wel balen. Daar is het gezelliger om te sporten en je hebt ook meer een stok achter de deur/ ritme om te gaan sporten.  Dan maar op een andere manier zorgen voor de nodige lichamelijke activiteit. Voor mij staan de volgende opties open:

-          Lopend naar de groenteboer

-           Na het eten een lekker ommetje door het bos of dorp

-          Diverse oefeningen met de sportartikelen die in de loop der tijd zelf verzameld heb thuis maar die niet zo vaak gebruikt worden als zou kunnen ;-)

Ik ga voor optie 1 èn 2 vandaag.

Qua warm eten had ik vandaag Noodles met biefreepjes. Omdat ik geen snijboontjes had heb ik deze maar vervangen door broccoli. Dit smaakte mij best.

lopen noodles

 

 

 

 

 

Dag 3:

Wist je dat je deze maand bij een starterspakket een GRATIS ontbijtbox krijgt t.w.v. € 30,–. Dat wil je natuurlijk niet laten lopen. Al weer zo’, leuk pakket om thuis uit te pakken. Ja ik hou wel van een verrassing! In deze box zitten verschillende ontbijtproducten die je natuurlijk ook op andere eetmomenten in kunt zetten. Neem bij voorbeeld de aardbeienjam welke je kunt combineren met cantuccini tot een heerlijk verwenmoment. Dit staat bij mij zeker op de nominatie om te gaan proberen. Of het croissantje met geitenkaas en rauwe ham als heerlijke hartige lunch. Maar terug naar mijn dagdoosje 3. Het witbrood heb ik omgetoverd tot wentelteefje wat je evt. kunt combineren met wat PowerSlim hagelslag of aardbeienjam uit de ontbijtbox.  Nu ben ik niet zo van zoet dus ik ga alleen voor de hagelslag. En de toast al lunch heb ik lekker belegd met ham/tomaat/augurk ;-). Zo kom ik de week wel door.

croissant-geitenkaas crunchy-kokoskwark toast wentelteefje

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 2:

Ik moet eerlijk toegeven zoals bij velen zaten er bij mij ook paar kilo’s aan van de corona en nog een paar met een andere oorzaak. Maar vanaf het moment dat ik de keuze had gemaakt om af te vallen was de knop ook om. Ik had wel de keuze gemaakt om in januari te starten maar hierdoor ben ik wel met kerst en oud en nieuw niet mijn boekje te buiten gegaan. Natuurlijk heb ik wel lekker gegeten maar van alles wat minder, dat kan ook en dan kun je nog steeds lekker genieten natuurlijk.

Wel lekker makkelijk 1 Doosje per dag zet je ‘s avonds klaar en je hebt alles van PowerSlim wat je nodig hebt. Nu heb ik wel een beetje de neiging om hier en daar wat aan te passen, maar daar zijn zat mogelijkheden voor. In het kookboek staan  lekkere recepten welke je ook op de website van powerslim kunt vinden. Maar de website heeft het voordeel dat je kunt sorteren op ingrediënten wat natuurlijk super handig is. Vandaag heb ik het bolletje met smeerkaas aangepast naar een bolletje met geitenkaas en gegrilde courgette. Had ik moeten werken dan was ik gewoon voor optie 1 gegaan maar omdat ik nu thuis was kon ik optie 2 niet weerstaan.

Ik ben benieuwd wat morgen weer brengt.

Groetjes, een afvaller

courgettibolletje-geitenkaas

 

 

 

 

 

 

Dag 1:

Dagdoosje 1 staat klaar.

Ik heb een keuze gemaakt wat ik ga maken voor avondeten. Dus ik ben er klaar voor. Ben benieuwd.dag1-ps-starterspakket

 

 

 

 

 

 

Verslag van een afvaller:

Ja……….zoals zo velen heb ik ook mijn goede voornemens in januari. Als onderdeel daarvan heb ik vandaag de startersdoos van PowerSlim opgehaald bij Benefit. Daar hoort natuurlijk ook een meting bij. Zo, dat was wel even slikken. Gewicht wist is natuurlijk al wel van de weegschaal thuis maar het vetpercentage daar schrok ik toch wel van. Nog meer een motivatie om er voor te gaan!

Thuis gelijk de doos uitgepakt. De inhoud bestaat uit 7 handige dagdoosjes, een kookboek, uitleg van het PowerSlim programma zodat je dit thuis rustig na kunt lezen, multivitaminen  en een shaker. Alles mooi verpakt in de startersdoos wat op zich al een kadootje is om uit te pakken.

startersdoos

Vandaag de recepten uitgezocht en bekeken zodat ik morgen klaar ben voor de start. Ik ben heel benieuwd.

Groetjes van een Afvaller (tenminste dat is de bedoeling ;-) … .doel…. gaan we doen!